Meny - SyStudion.se

Besökare sedan

augusti 2010

free counters

Senast uppdaterad


28 november 2017


Frakt
Dockkläder -
40 kronor
Vetekudde -
80 kronor

 

SyStudion.se - Dockklder och Vetekuddar

SyStudion.se

Gilla min sida


Om Vetekuddar

Vetekudden lindrar vid värk och reumatism, vid Whiplashskada, vid ont i nacken och ryggont samt vid menstruationsvärk och foglossning.

Vetekudden använder du när du är frusen, stressad eller spänd. Värmen hjälper till att mjuka upp spända och stela muskler i rygg, nacke och axlar. Med vetekudden uppnår du välbefinnande på ett naturligt sätt. 100 % ren vete ger dig både lugnande värme och avstressande svalka i en och samma produkt.

Vetekudde för nacke och axlar är kanalsydd. Innerpåsens kanaler är fyllda med 100% naturligt ren vete från Grangården. Vetet innehåller vatten och lagrar värme och kyla. Påsen är tillverkad i 100% bomull och icke tvättbar. Modell med krage lämpar sig väl att använda såväl vid stillasittande som i rörelse. Kanalerna över axlar och nacke fördelar vetet och värmen för avslappning och därigenom lindring till spända muskler och värk. Värmen och kuddens tyngd hjälper till att sänka spänt uppdragna axlar, och hjälper kroppen själv att lindra och läka, helt naturligt. Vikt: ca 1,8 kg. Pris 350 kronor. Vetekuddar slits och smutsas vid användning som vilken annan textil som helst. Innerkudden kan inte tvättas, så därför rekommenderar jag ett avtagbart, tvättbart kuddöverdrag. Det skyddar inte bara mot smuts utan skonar och förlänger livslängden hos en vetekudde. Den är av 100% bomull och går att tvätta i 40 grader, pris 150 kronor.

HUR FUNGERAR VETEKUDDEN

Vetekuddens jämna, behagliga värme tillsammans med vetekornens tyngd ökar blodgenomströmningen i dina muskler och hjälper din kropp att hjälpa sig själv. Vetet i vetekudden har en väldigt bra värmehållande och värmeledande förmåga. Vetekudden håller under en lång tid en jämn skön värme som kroppen lätt tar till sig vilket hjälper dig att slappna av. Kroppens självläkande funktioner sätter igång och du känner direkt ett välmående spridas genom din kropp. Till skillnad från många piller och mediciner så verkar vetekudden helt utan biverkningar.

NÄR KAN JAG ANVÄNDA VETEKUDDEN

Du kan använda vetekudden både uppvärmd och nedkyld. Uppvärmd används vetekudden vid värk i nacke och muskler, vid reumatism, mensvärk och ryggvärk, blåskatarr, smärtor vid graviditet samt för att värma när du känner dig frusen eller har svårt att somna. När du sitter framför datorn är det lätt att du blir stel i nacken och då är vetekudden underbar att ha över axlarna. Även vid magont är det skönt med en varm vetekudde för att lindra värken. Vår vetekudde tar bara några minuter att värma upp i din Mikro eller ugn. Vid förlossningar används vetekudden för att lindra vid födslovärkar och vid foglossning är en varm vetekudde oumbärlig. Nedkyld används vetekudden för att lindra vid feber, svullnader, efter en varm dag i solen samt när man har bulor och blåmärken.

HUR VÄRMER JAG VETEKUDDEN

- I MIKRO


Enklast och bäst resultat får du om du värmer innerkudden i en mikrougn på 800 W i 3-4 min. För en uppföljande värmning när kudden börjar svalna brukar man kunna halvera tiden.

- I UGN


Naturligtvis går det att även att värma vetekudden utan örngott i vanlig ugn på 125°C i 10-15 min. Lägg kudden i en ren ugnsform. Under uppvärmningen kan du ha en liten ugnsfast skål med vatten i ugnen för att återfukta vetekornen.

TÄNK PÅ FÖLJANDE

Det är viktigt att man följer tider och gradtal när man värmer vetekudden. För hög värme eller längre tid än angivet kan ge brännskador på innerkudden. Om en ljummen kudde ska värmas på nytt så ska uppvärmningstiden halveras.


Du kan skicka frågor till min mail: 

info@systudion.se  
  
 


Tillbaka till:

Butik - Vetekuddar